Design Quattro - flerbostadshus i tre till fyra våningar

Svanenmärkta flerbostadshus i tre till fyra våningar med bra pris, fast leveranstid och fast kvalitet.

Design Quattro är en husprodukt med tre till fyra våningar. Varje trapphus innehåller nio eller tolv lägenheter, där ett eller flera trapphus kan utgöra en huskropp. Huskropparna kan kombineras på olika sätt för att skapa trivsamma och trygga miljöer.

Balkonger och helkaklade badrum

I de flesta lägenheter finns en infälld balkong som sommartid kan fungera som ett extra rum och som vintertid blir en väl skyddad balkong. Boende på entréplan har uteplats i marknivå. Lägenheterna är yteffektiva och har hög standard med helkaklade badrum, trägolv, stora fönster, rundgång och en utformning som ger ett modernt, ljust boende. All förvaring ryms inne i varje lägenhet för att skapa ökad trygghet för de boende.

Smarta lösningar

Byggnaden har en isolerad tung stomme av platsgjuten betong. Även bjälklag består av betong. Våtrum och kök bildar tillsammans en kärna i husets mitt. För att underlätta drift ligger alla installationer samlade i lättåtkomliga kanaler, som döljs snyggt i inomhusmiljön.

Lättmöblerat

Ventilation och luftburen värme distribueras genom lägenhetsbaserade värmeväxlare. Lägenheterna behöver alltså inte radiatorer, vilket också gör dem lättmöblerade.

Lägenheter: 

  • 1 r.o.k. om ca 34 kvm BOA
  • 2 r.o.k. om ca 55 kvm BOA
  • 3 r.o.k. om ca 76 kvm BOA
Bild på bostadsprojektet Design Quattro Folkbåten, med nyplanterade träd strödda längs med gården. Foto/illustration: Alexander von Sydow
Design Quattro Brf Folkbåten, Nyköping

I populära området Brandholmen strax öster om centrala Nyköping har vi byggt 60 bostäder åt SHH Hyresproduktion, till 50% ägt av NCC.

Bild på bostadsprojektet Design Quattro Lyan. Foto/illustration: Erik Mårtensson
Design Quattro Brf Lyran, Norrköping

Det hör inte till vanligheten att få en beställning på att bygga 72 privatägda hyresrätter i en ny stadsdel. Men så var ändå fallet i kvarteret Lyran, två kilometer sydväst om Norrköpings centrum.

3D-illustration på hur bostadsrättsföreningen Lyckoslanten kan se ut, med två- och fyravåningshus, huvudgata och när liggande skog. Foto/illustration: Okänd
Design Quattro och Design Duo Brf Lyckoslanten, Umeå

Våra NCC Design-hus är dokumenterat och erkänt energisnåla med en energianvändning långt under byggnorm. Men funkar de lika bra i Umeå som i Malmö? Absolut.

Bild på bostadsprojektet Design Quattro Ytterby Foto/illustration: Erik Mårtensson
Design Quattro Ytterby, Kungälv

I Ytterby i Kungälv, tre mil norr om Göteborg, har vi byggt hyresrätter i egen regi med produkten Design Quattro. Projektet har blivit Svanenmärkt.