Växande Örebro får sex våningar högt kontor

NCC kompletterar idrottsområdet Behrn Arena med en toppmodern kontorsbyggnad med restaurang i bottenplan. Örebro växer och i takt med det har efterfrågan på kontor ökat. Kunden är BJC Group AB och Karaffen Förvaltnings AB.

– Kontoret vid Orvar Bergmarks Plats kommer att lösa en del av kontorsbristen för Örebros växande näringsliv. Den nya byggnaden skapar också en mer attraktiv gatubild på Rudbecksgatan eftersom den skärmar av ishallen, säger Patrick Hjalmarsson på Karaffen Förvaltnings AB.

Byggnaden får 5 500 kvadratmeter kontor fördelade på sex våningar vid Orvar Bergmarks plats. Kontoret byggs utmed ishallens i norra gavel i Behrn Arena-området och byggs delvis ihop med hallen.

Projektet är ett samarbete med det kommunala fastighetsbolaget Örebroporten AB och ett led i utveckling av Behrn Arena-området. BJC Group har tidigare byggt bostäder på området och tar nu nästa steg med kontor och ett parkeringshus.

– Vi bygger ett toppmodernt kontor med putsad fasad och stora glasytor samt lokaler för en restaurang. De företag som väljer att hyra lokaler här får en lyxigt kort promenad till hockeymatcher i SHL-serien, bandy samt allsvensk fotboll, säger Gustav Falkenström, affärschef på NCC Construction.

Området ligger mycket centralt. Med en promenad på 700 meter når man Stortorget med dess utbud av butiker och annan service. På en dryg kilometers avstånd ligger ortens tågstation. Lika långt är det till Örebro Universitet.

Byggstart är 1 oktober 2015 och kontoret ska vara färdigt i grundutförande i september 2016. Sedan görs anpassningar till hyresgästernas behov.

Gustav Falkenström

Projektutvecklare, NCC Building Sweden