Populära ytsmarta radhus i Falkenberg

På uppdrag av EREIM har NCC byggt 30 bostadsrätter i nio parhus och två radhus i Tröingeby strax norr om Falkenbergs centrum. Husen är likartade som de populära, ytsmarta bostäder NCC tidigare byggt på flera platser i Skåne och Halland.

Bostäderna har god kvalitet, men en effektiv byggmetod och en rimlig nivå på ytskikt, sakvaror och tillval, i kombination med att man utnyttjar bostadskvadraten på ett mycket effektivt sätt, gör att prisbilden kan hållas på en bra nivå.

Sammanlagt har NCC byggt 135 lägenheter av denna typ i Skåne och Halland. De första byggdes i Mariastaden i Helsingborg 2015. Därefter har samma hustyp byggts på Vasatorp i Helsingborg, Kärleken i Halmstad, Skummeslövstrand i Laholm samt Onsjö och Åled i Halmstad, alla på uppdrag av Mariastaden Projekt och/eller EREIM. De flesta har varit slutsålda innan byggstart.

Radhusen i Falkenberg har solpaneler på taken, vilket bidrar till en hållbar energiproduktion och sänker elkostnaderna för de boende. Laddbox för elbil erbjuds även som tillval.

För att solpanelerna ska hamna på samma nivå som övrigt taktegel har de monterats på bandtäckt plåttak. Det är en bra estetisk lösning och prisvärt jämfört med integrerade solpaneler.

ncc_tjänsteman_hbg_191111_david_fritzson_8367
David Fritzson Bratt

Affärschef, Sydväst, NCC Building Sweden