Pluggakuten ger gratis läxhjälp till fler!

I februari 2017 lanserade mattecentrum och NCC nya pluggakuten.se - webbplatsen som ska bli Sveriges bästa forum för skolrelaterade frågor. På Pluggakuten.se kan elever få hjälp med sina studier i alla ämnen - inte bara i matematik.

Läsåret 2015/2016 gick nästan 20 % av eleverna i svenska skolor ut högstadiet utan behörighet att söka sig vidare till gymnasiet enligt statistik från Skolverket. De län som uppvisar sämst resultat ligger utanför storstadsregionerna. Ett sätt att hjälpa elever är att erbjuda gratis läxhjälp så att även de som inte kan få hjälp hemifrån får bättre förutsättningar att klara skolan.

Mattecentrum hjälper redan idag över 350 000 elever med matte varje månad, men nu vill man nå ännu fler genom att göra en digital satsning. NCC hjälper till med volontärer och marknadsföring av siten i sociala media. Att fler klarar skolan är en förutsättning för att bygga ett mer hållbart samhälle.

Här berättar vår Hållbarhetschef, Christina Lindbäck, om varför Matematik, teknik och Naturvetenskap är viktiga i vår bransch och hur kunskaperna kommer till användning.