NCC:s blogg

NCC driver bloggportalen blog.ncc.se. Här lyfter våra experter ämnen kring byggande, framtidens stad, hållbarhet, infrastruktur och staden vi lever i. Vi vill inspirera och skapa dialog med er som läser och tycker till. Nedan ser ni de 10 senaste bloggpostarna. Välkommen!

Klimatfrågan avgörande för framtidens stadsutveckling

Som regionchef för NCC Property Development i Stockholm har jag ofta anledning att fundera på stadens och regionens framtid. Vi utvecklar ju fastigheter som inte bara ska stå länge på samma plats, utan helst också vara centrala i stadens eller stadsdelens funktioner under tiden som flera generationer bor och arbetar där.

”Totte, en levande legend”

Orden kommer från kollegan Danny och är lätta att hålla med om när man träffar Totte. Efter 50 år som anläggare inom NCC är det dags för Christer ”Totte” Persson att sluta ställa klockan på morgonen. Jag träffar honom i Åstorp på Tottes sista projekt innan pensionen.

Jour i väntan på noll sekundmeter på barnsjukhuset

Vi bygger en ny del av barnsjukhuset på Östra sjukhuset i Göteborg och för att kunna gå mellan nybygget och den gamla delen av sjukhuset har vi byggt och lyft en förbindelsegång på plats. Inlägget Jour i väntan på noll sekundmeter på barnsjukhuset dök först upp på NCC:s blogg.

Det var på riktigt – från start

Om det är en sak som jag kommer ta med mig ifrån tiden som trainee på NCC så är det att ”det var på riktigt från start” Vad menar han nu kanske ni tänker? Inlägget Det var på riktigt – från start dök först upp på NCC:s blogg.

Vi trivs och presterar tillsammans!

På Kullbergska sjukhuset i Katrineholm har vi en plan för hur vi skapar trivsel och engagemang i projektet Framtidens Sjukhus. Vi arbetar hela tiden aktivt med att skapa en stark teamkänsla för alla medarbetare.

Reflektioner om byggbranschen från en gästbloggare

Hej NCC Studentblogg! Nu i semestertider passar jag på att skriva ett inlägg här. Innan jag ger mig iväg mot en kopp kaffe på altanen vid landstället, kalla havsbad och varma klipphällar tänkte jag berätta mer om varför jag valde NCC och min bild av byggbranschen.

Intervju med en gammal trainee

Sedan en månad tillbaka jobbar jag ute på Roslagsbanan i Täby kyrkby. Det är en stor organisation ute på plats och flera har inlett karriären på NCC som traineer. En av dem är Axel som är blockchef. Jag tänkte att det vore kul för er att veta mer om Axel och vad han har gjort efter traineeprogrammet.

Effektiv biologisk process med membran som slutsteg

Europas modernaste reningsverk ska ta form i Kristianstad och jag ansvarar för processinstallationerna. Ett drömuppdrag. Och dessutom på hemmaplan. Just nu pågår markarbete och snart kommer ett nytt yteffektivt reningsverk med den senaste reningstekniken att växa fram här.

Ansökningsprocessen till traineeprogrammet

Under hösten öppnar ansökan till NCC:s traineeprogram med start under 2021. Går du i tankarna på att söka eller är du nyfiken på hur själva rekryteringsprocessen går till? Jag har försökt sammanfatta hur min process gick till från att jag ansökte till att jag fick besked om anställning, samt komma med lite tips om vad som kan vara bra att tänka på.

Se möjligheter i både utmaningar och svårigheter

Hur hanterar man egentligen bygget av 80 000 komplexa kvadratmeter på en byggplats som inte erbjuder större yta än själva byggytan? Och det i en miljö som i hög grad omges och påverkas av såväl bil- och busstrafik som flyg- och snart även spårtrafik.