NCC:s blogg

NCC driver bloggportalen blog.ncc.se. Här lyfter våra experter ämnen kring byggande, framtidens stad, hållbarhet, infrastruktur och staden vi lever i. Vi vill inspirera och skapa dialog med er som läser och tycker till. Nedan ser ni de 10 senaste bloggpostarna. Välkommen!

Ekonomistyrning i större projekt

Hej! Vi är mitt uppe i arbetet med att prognostisera i mitt nuvarande projekt. Det är främst ekonomistyrning jag under den senaste perioden arbetat med. Inlägget Ekonomistyrning i större projekt dök först upp på NCC:s blogg.

Stensättare med känsla för kvalitet

”Våra stensättare är duktiga hantverkare och uppskattas mycket såväl av kollegorna som av kunderna.” Orden är Eleonores. Hon är projektchef och ansvarar för NCC:s stensättningsgrupp i Malmö.

Mina tre mest använda ”verktyg” som arbetsledare

Jag är endast inne på min tredje vecka som arbetsledare så det finns en stor risk att den här listan under tidens gång kommer att redigeras. Men jag har lokaliserat tre ”verktyg” som jag använder frekvent under en arbetsdag.

Från grävmaskiner till maskintimmar

Efter att ha spenderat mitt första år ute i produktionen var det dags även för mig att ta steget in på kontoret i Göteborg. Jag har sedan efter semestern varit på avdelningen för Kalkyl och anbud och ska fortsätta här inne fram till jul med en rotation på inköp.

Tidig involvering underlättar svår schakt

Hejsan! Jag är nu på min fjärde rotation inom projektet E05 Korsvägen i Göteborg och har sedan tre veckor varit en del av gänget som ansvarar för grundläggningen av tunnelkonstruktionen. Det innefattar allt arbete som har med schakt, pålar, slitsmurar, spont med mera att göra.

Vi löser utmaningar tillsammans

Nu bygger vi en 10 000 kvadratmeter stor vårdbyggnad, som även blir Nyköpings lasaretts nya huvudentré. Vi arbetar tillsammans i projektet Framtidens Sjukhus och att hjälpas åt och dela kunskap med varandra är en förutsättning för att kunna genomföra stora och komplexa sjukhusbyggnationer.

Från PD till Liseberg

För två veckor sen avslutade jag min rotation på PD och sitter nu med i produktionen för Lisebergs nya upplevelsehotell. På PD fick jag arbeta med nyckeltal och projekt i tidiga skeden vilket jag tänkte berätta lite mer om i detta inlägg.

Lyckad inkoppling av tillfälliga järnvägsspår mellan Malmö och Lund

I slutet av augusti växlade vi över tågtrafiken till de tillfälliga spår som ska användas under byggtiden av fyra nya järnvägsspår. En inte helt okomplicerad manöver, men som fungerade enligt plan tack vare gott samarbete, bra organisation i alla led, god planering och bra riskarbete.

Snart dags att prova mina vingar

Hej på er! Nu är det ett tag sedan vi hördes senast och det är mycket som har hänt sen dess. Vi har bland annat haft vår första trainee-träff sedan februari och jag har även roterat. Inlägget Snart dags att prova mina vingar dök först upp på NCC:s blogg.

Att presentera och sälja en idé

Nu i veckan har vi traineer haft vår första träff sedan vårt besök i Köpenhamn i februari. Denna gång bestod vår träff av kursen Att presentera och sälja en idé vilket du kommer få höra mer om i detta inlägg.