NCC:s blogg

NCC driver bloggportalen blog.ncc.se. Här lyfter våra experter ämnen kring byggande, framtidens stad, hållbarhet, infrastruktur och staden vi lever i. Vi vill inspirera och skapa dialog med er som läser och tycker till. Nedan ser ni de 10 senaste bloggpostarna. Välkommen!

Mer hjärta bygger bättre arbetsmiljö

Vår nollvision handlar om att rädda liv och vi jobbar aktivt med allt från fokusområden till konkreta åtgärder. Kunskap om regler, personlig skyddsutrustning och inte minst attityder och beteenden. För en av utmaningarna i arbetsmiljöarbetet är att det handlar om mer än kunskap och regler.

Prince gästbloggar

Mitt namn är Prince Jeddi och jag är Trainee på NCC Building Syd. Min resa på NCC började för fyra år sedan som kompetensbyggare. Efter två år som kompetensbyggare och avslutade studier på Civilingenjörsprogrammet Väg- och vattenbyggnad vid Lunds Tekniska Högskola var NCC och Traineeprogrammet en självklarhet för mig.

Säkerhet är ett lagarbete – säg ifrån och agera!

”Varför stoppades inte tävlingarna?” Awareness Day på Korsvägen bjöd på något helt annorlunda i år. Geert van der Linde, Chief Safety manager på Royal BAM, höll en interaktiv presentation om hur lagarbete är ett måste för att få säkerheten på topp.

Vilken kompetens efterfrågar blockchefer i Västlänken?

Hej! Mitt namn är Hanna just nu befinner i projektet E05 – Korsvägen som är en del i Västlänken. Under min rotation här är jag planerare för två av fem områden för ledningen, blockchefer, arbetsledare och projektering.

I snabbväxande Varberg bygger vi en riktigt häftig simhall

Att bygga badhus är verkligen kul att få göra. Och att göra det på hemmaplan är förstås något riktigt extra. Jag jobbar som projektchef för den nya bad- och simanläggningen i Varberg. Jag tycker såklart att det alltid är kul att bygga, det är ju därför jag har valt att jobba i byggbranschen.

Kundens mål och ett år på NCC!

Men även kopplingen mellan de olika delarna av ett byggföretag. Malcolm heter jag som skriver bloggen idag och jag är trainee på Building.  För att ett byggprojekt ska komma igång finns det bara en sak som är viktigare än pengar, det är anledningen till varför någonting byggs.

Intensivkurs i NCC, byggbranschen och att vara ny på jobbet

Mitt namn är Jenny Hadorn och jag har varit Trainee på NCC i drygt ett år nu. Jag kan inte tänka mig en bättre start på arbetslivet efter avslutade studier på Civilingenjörsprogrammet Väg-och vattenbyggnad i Lund.

Från affären till affär

Hej! Mitt namn är Rebecca Lord och det har återigen blivit min tur att gästblogga. Jag jobbar på Building Hus i Stockholm och drygt halva MTP-programmet har nu passerat för vår del, tiden har gått fort men som man brukar säga så gör den ju det när man har roligt! Under mina rotationer skulle man Inlägget Från affären till affär dök först upp på NCC Blog.

Att renovera hållbart sparar både miljö och kostnader

Att vi ska arbeta hållbart och ta vara på de värden och material som redan finns i byggnaden är grundstenar när vi renoverar hyreslägenheter i miljonprogrammen. Engagerade medarbetare och nära kontakt med de boende är en extra bonus som vi får på köpet.

Hålla en utbildning

Hej alla, Hoppas ni som fortfarande är på semester har det toppen och att ni som arbetar eller är i skolan har det bra ni med. Innan jag gick på semester fick jag möjligheten att ansvara för en utbildning i hur programvaran Bluebeam kan användas för att underlätta granskningsprocessen av handlingar i ett projekt.