NCC:s studentblogg

Nyfiken på vad våra Traineer gör om dagarna? Här bloggar NCC:s Traineer som går NCC:S Master Traineeprogram idag.

Det var på riktigt – från start

Om det är en sak som jag kommer ta med mig ifrån tiden som trainee på NCC så är det att ”det var på riktigt från start” Vad menar han nu kanske ni tänker? Inlägget Det var på riktigt – från start dök först upp på NCC:s blogg.

Reflektioner om byggbranschen från en gästbloggare

Hej NCC Studentblogg! Nu i semestertider passar jag på att skriva ett inlägg här. Innan jag ger mig iväg mot en kopp kaffe på altanen vid landstället, kalla havsbad och varma klipphällar tänkte jag berätta mer om varför jag valde NCC och min bild av byggbranschen.

Intervju med en gammal trainee

Sedan en månad tillbaka jobbar jag ute på Roslagsbanan i Täby kyrkby. Det är en stor organisation ute på plats och flera har inlett karriären på NCC som traineer. En av dem är Axel som är blockchef. Jag tänkte att det vore kul för er att veta mer om Axel och vad han har gjort efter traineeprogrammet.

Ansökningsprocessen till traineeprogrammet

Under hösten öppnar ansökan till NCC:s traineeprogram med start under 2021. Går du i tankarna på att söka eller är du nyfiken på hur själva rekryteringsprocessen går till? Jag har försökt sammanfatta hur min process gick till från att jag ansökte till att jag fick besked om anställning, samt komma med lite tips om vad som kan vara bra att tänka på.

Nya lärdomar

Innan jag började den här rotationen hade jag inte så bra koll på vad en inköpare fyllde sina dagar med mer än att skriva på lite avtal då och då. Det skämtas friskt på jobbet om att de mest spelar golf hela dagarna, men det stämmer inte (även om många inköpare verkar spela golf på sin fritid).

Men så har vi alltid gjort, eller?

Tiden springer förbi och jag har bytt betong mot ledningsomläggningar. Men mellan armering och lera har även byggbranschen och dess stora plats i samhället fått mig att fundera. Var är kvinnorna? Kanske är det dags att ta ett hårdare grepp om frågan att få in kvinnor i organisationerna och verkligen få dem att stanna kvar.

Från sprängning till inköp på E05 Korsvägen

Hälsningar från projekt Västlänken i Göteborg! Jag avslutade min andra rotation förrförra veckan med att stå inuti tunneln och trycka av en salva. Inlägget Från sprängning till inköp på E05 Korsvägen dök först upp på NCC:s blogg.

Nya projekt i Göteborg

Nu är jag tillbaka för mitt andra gästinlägg på bloggen. Jag har precis avslutat min rotation på kalkylavdelningen och fått ett nytt uppdrag på avdelningen PD (Property Development). Inlägget Nya projekt i Göteborg dök först upp på NCC:s blogg.

Ny rotation, ny vardag

Tiden sedan jag började på NCC har gått fort och jag är nu inne på min tredje rotation. Övergången mellan den andra och tredje rotationen var lite speciell, vilket jag tänkte berätta mer om i detta blogginlägg.

Ny rotation i en digital tid

Sedan jag senast skrev på bloggen har jag hunnit påbörja en ny rotation. Jag tänkte berätta lite mer om denna och hur det är att vara ny på jobbet utan att kunna träffas fysiskt. Inlägget Ny rotation i en digital tid dök först upp på NCC:s blogg.