VDC Manager

Sista ansökningsdag: 2019-10-30 - Solna

Ansök här

NCC Infrastructure är en nordisk organisation specialiserad inom infrastruktur. PPD (Process and Product Development) är en stabsfunktion inom affärsområdet med specialister inom flera områden av Projektstyrning såsom kvalitetsstyrning, miljöstyrning, VDC, planering, kostnadsstyrning och projekteringsstyrning. Vi söker nu en engagerad kollega som vill vara med och driva VDC utvecklingen inom Infrastructure tillsammans oss.

 

Din roll

Arbetet innebär fokus på implementering av VDC genom att stötta projekt och kollegor inom Infrastructure. Men även delta vid utveckling av VDC inom hela NCC.

VDC inom NCC innefattas av fyra hörnstenar vilka är: Collaboration, Process, Metrics & BIM

VDC inom Infrastructure idag

Huvudansvarsområdet kommer vara att stötta och leda de som arbetar med VDC i våra regioner att få igång och förstärka VDC i våra olika projekt. Det innebär att hjälpa till i den löpande processen genom hela projektförfarandet.

VDC inom Infrastructure imorgon

Men arbetet kommer också innebära deltagande i utvecklingsprojekt både inom affärsområdet Infrastructure samt NCC Group för att där kunna påverka morgondagens arbetssätt inom området VDC.

I arbetet ingår även att orientera sig inom utvecklingen av VDC utanför företagets ramar och bidra till att höja kompetensen hos medarbetare genom kurser, workshops, seminarier och liknande.

Beroende på komplexitet i projekt och mottagare i projektorganisation kräver rollen att du behöver kunna anpassa nivån till mottagaren. Stor vikt läggs vid processförståelse, strategi och hög social kompetens.

 

Dina erfarenheter

Vi söker dig som är civilingenjör med några års erfarenhet av byggbranschen och med minst

5 års erfarenhet av genomförande av VDC i bygg- eller anläggningsprojekt.

Vi ser gärna att du har kunskap om överordnade processer i förhållande till produktionstekniska detaljfrågor och du ska vara väl införstådd i hur VDC kan användas i samspelet mellan projektering och utförande.

Kunskap och förmåga att demonstrera och kommunicera fördelarna med VDC värderas högt. 

Som person är du trygg i att leda andra i projekt och möten. Du är strukturerad, noggrann och en av dina viktigaste egenskaper är din förmåga att skapa och utveckla relationer samt gott samarbete, både inom projekten men också internt inom NCC.

 

Det är en nordisk roll vilket innebär resor inom Norden men främst Sverige. Du behöver ha god kommunikationsförmåga i både svenska och engelska, både i tal och skrift, då vi verkar i en internationell projektmiljö.

 

 

 

Ytterligare information

Tjänsten är en tillsvidaretjänst på heltid

Placeringsort kan diskuteras, men gärna vid något av våra större kontor

Resor i tjänsten förekommer
Tillträdesdag: så fort som möjligt

 

Bli en del av teamet

Här på NCC erbjuds du en plats i en organisation med goda värderingar, hög miljömedvetenhet och en stark vilja att lyckas. Detta är bidragande orsaker till att vi har många nöjda och stolta medarbetare. Vi är stolta över att kunna erbjuda våra medarbetare stora utvecklingsmöjligheter i en spännande arbetsmiljö. Vi har en bra variation på projekt där du kommer att möta olika typer av utmaningar.

 

Drivs du av en strävan att få vara spindeln i nätet, påverka och driva processer framåt tillsammans med andra i stor skala, då är detta en roll för dig.

 

 

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att höra av dig till rekryterande chef Niclas Marmborg, niclas.marmborg@ncc.se eller 076-521 6218

Vi har ett löpande urval så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast 2019-10-30.

 

Välkommen med din ansökan!


Ansök här

Kontaktpersoner: